top of page
  • Writer's pictureLeda

DIY - Kako osušiti kriške naranče?


Koliko god možda bilo rano, dijeli nas nešto više od mjesec dana od Božića i samo 2 tjedna od početka adventa, tako da mislim da je pravo vrijeme za blagdansku inspiraciju.Skroz do Božića ću sa vama dijeliti razne DIY projekte i božićnu inspiraciju za mnogo toga, tako da se nadam da ćete uživati. :)


Danas vam želim pokazati kako kod kuće osušiti naranče koje možete koristiti kao blagdansku dekoraciju.
Potrebno vam je:


2 naranče

papir za pečenje

papirni ubrusIzvadite pleh i na njega stavite papir za pečenje. Naranče narežite na što tanje kriške i posložite po papiru za pečenje. Vodite računa da ostavite dovoljno razmaka i da se kriške ne dodiruju.Kada su naranče posložete, uzmite papirnati ubrus i nježno pokupite vlagu sa svake kriške. Tako ćete barem malo skratiti vrijeme sušenja.Naranče stavite u pećnicu koju ste zagrijali na 110 stupnjeva i sušite ih 4-5 sati. Svakih 15 minuta okrenite svaku krišku naranče kako bi se ravnomjerno osušile i ne bi izgorjele na nekim dijelovima.Kada su naranče gotove, ostavite ih da se potpuno ohlade i izgube svu vlagu, pa ih pospremite u posudu.Vrijeme je da ih iskoristite kao prirodnu blagdansku dekoraciju.Neke od ideja kako koristiti naranče za dekoraciju:


- pomoću igle provucite špagicu kroz svaku naranču i iskoristite ih kao viseći ukras za jelku

- na dugačku špagu nanižite kriške naranče kako bi dobili lijepu girlandu

-pričvrstite nekoliko naranči na adventski vijenac ili viseći vijenac za vrata

-koristite ih kao dekoraciju kod pakiranja božićnih poklona

-napravite male ukrasne potpourri vrećice u koje ćete dodati narančuNadam se da ćete isprobati osušiti naranče kod kuće i iskoristiti ih za neku dekoraciju kod sebe. :)
0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page