top of page
  • Writer's pictureLeda

Eco piknik

Updated: May 12, 2021

Polako se pozdravljamo s hladnim danima i možemo se pripremiti na boravak u prirodi! :)

Marko i ja smo si već zadnja dva vikenda pripremili doručak koji smo pojeli u šetnji kroz prirodu i za mene nema ljepšeg obroka od takvog.



Ono što me uvijek ražalosti je da stalno u šumama pronalazimo otpad - plastikeu, boce, ostatke roštiljanja i slično. Tako nešto si uopće ne mogu zamisliti pa sam napravila jedan piknik koji je skroz eco. Sve za njega možete nabaviti u lokalnoj Offertissima trgovini i što je najvažnije - ne morate izdvojiti čitavo bogatstvo.



Ponijeli smo papirnate čaše i slamke, a vrč s limunadom je od stakla. Kad je doručak u pitanju, uvijek volimo pojesti voćni jogurt sa pahuljicama. Ove staklene čaše su jako praktične - u poklopac idu pahuljice, cornflakes i slično, a u čašicu stavim jogurt sa medom i npr. chia sjemenke. Uz čašu ide i žličica tako da ne morate razmišljati o njima.



Kad smo već kod žličica i pribora za jelo, uzela sam nam komplete noževa, vilica, žlica i malih štapića za bockanje koji su 100 % eco - izrađeni su od drva. Uvijek ih ponesite sa sobom i bacite u odgovarajuće spremnike, no ako i ostanu iza vas u prirodi, neće se dogoditi baš nikakva šteta.



Tanjure ponesite papirnate, poput ovih kariranih. Ja sam uzela i jedne roze sa zlatnim rubom, no imate ih i s raznim motivima koji su idealni za proslave - npr. dječje rođendane. Kasnije ih lako presavijete i pospremite u korpu do prve kante za papir.



Kako bi skroz izbjegli otpad, možete ponijeti i višekratne posudice poput ove staklene. Ima bambusov poklopac i vaša hrana će unutra biti svježa i na sigurnom. U ponudi su razne dimenzije.



Osim jogurta u čašama, uvijek nam napravim male sendviče, ponesemo sezonsko voće i neke grickalice. Rižini krekeri su super jer su neutralni, možete na njih složiti sir i šunku ili ih premazati humusom.



Ako je to moguće, povedite i vaše ljubimce u prirodu. Uživat će, pogotovo kad dobiju nešto od vaše hrane. :D



Kako bi imali čiste ruke kod jela i nakon jela, ponesite i dezinfekcijsko sredstvo u gelu. To je praktična stvar, pogotovo sada kada smo pod epidemiološkim mjerama.



Kad ste završili s jelom, ostavite mobitele sa strane i zaigrajte društvenu igru. Vjerujem da mnogi već dugo to nisu napravili, ali garantiram vam da ćete uživati. :) Mi smo odabrali Cosmopol (Monopoly na hrvatskom), no možete birati između raznih društvenih igri - karte, Čovječe ne ljuti se itd. Izbor je velik!



U svakom slučaju, bitno je da se super zabavite i da pritom prirodu ostavite onakvom kakva je bila i prije vašeg dolaska. :)




*blog post je napravljen u suradnji s Offertissimom. Sav pribor za jelo, kao i krekere (Nutrigold proizvode), društvenu igru, dezinfekcijsko sredstvo itd. možete kupiti u Offertissima trgovinama po povoljnim cijenama. Npr. cijene za drveni pribor za jelo kreću se od svega 5-10 kuna, a to je samo mali dio od onoga što imaju pa vas svakako pozivam da ih posjetite.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page