top of page
  • Writer's pictureLeda

New home office


Ako detaljno pratite objave na mom Instagramu, mogli ste vidjeti da smo Marko i ja u zadnje vrijeme okupirani uređenjem doma. Kuća je velika i svakoj prostoriji treba makeover, a mi uređujemo sobu po sobu, koliko stignemo od posla. Ne zovemo majstore, već Marko sve radi sam, a to vam može biti inspiracija da što više toga napravite sami i uštedite novac.


Danas ću vam pokazati kako je ispao moj novi radni kutak. Još nije sve gotovo, fale neke police i slike, a na velikom zidu spremam jedno iznenađenje koje vam još ne mogu otkriti, ali bit će veliki DIY projekt. :)


Oduvijek me privlačio skandinavski stil pa smo odlučili ići u tom smjeru kod uređenja. Divim se njihovom stilu jer je jednostavan, sa odabranim detaljima i stvarno puno ukusa.Soba je imala samo zidove i betonski pod. Izgletali smo ju, okrečili, stavili laminat i ofarbali vrata. Svi zidovi u kući će biti bijeli, a negdje ćemo ubaciti sivu ili prljavo rozu.

Odlučila sam da zid kod stola bude siv, jer su svi glavni dijelovi (stol,stolice,lampa) bijeli, pa je ovo lijepi kontrast. Stol sa slike je zapravo u dijelovima, noge se kupuju posebno, a ploča stola posebno. Prava boja nogu od stola je natur - prirodno drvo, pa smo ih mi obojali u prelakirali u bijelo. Možete ih pronaći u Ikei.


S obzirom na to da su laminat i zid sivi, htjela sam tepih koji će odskakati od svega u prostoriji. Dugo sam tražila prljavo rozi tepih odgovarajuće teksture i dimenzija, a ovaj Supreme Shaggy u pastelnoj rozoj je bio pun pogodak - dimenzije su kao da smo ga radili po narudžbi, taman za ispod stola. Možete ga pronaći u Emmezeti, a imaju ga u nekoliko dimenzija.Na zid smo zasad stavili metalnu mrežu za porukice (Ikea), i bijelog jelena. Dugo sam ga tražila i napokon našla u Tediju za nekih 70-ak kuna. Pored mreže smo ostavili mjesta za zidnu policu - volim ih jer su odličan način za još prostora, pogotovo ako ne raspolažete sa velikom kvadraturom i nemate mjesta za odlaganje. :)Glavna stvar zbog koje sam se odlučila na ovakav stol je da kod nogu imate prostora za stvari, a to mi puno znači. Imam hrpu rekvizita za fotkanja, malih sitnica s kojima ne znam gdje ću, a uvijek ih trebam pri ruci. Kupila sam par kutija u Ikei i u njima držim takve sitnice. Kutije možete kupiti za 10-40 kn, ovisno o veličini.Stolna lampa je bitna stavka na radnom stolu. Htjela sam da bude velika, bijela, jednostavnog stila, a upravo takva je RANARP lampa. Možete ju kupiti u Ikei za 229 kn, kao i pametnu žarulju koju smo kupili za nju - možete sa malim upravljačem podešavati toplinu svjetla i jačinu. Jako smo zadovoljni žaruljom i mislim da ćemo ih staviti na sve visilice i rasvjetna tijela u kući. Sa jednim kontrolerom možete upravljati sa 5 žarulja.Na stol sam stavila stvarno ono najbitnije, kako ga ne bi pretrpala. Organizator za olovke, papire, i sitnice (Ikea), vazu sa cvijećem, moj DIY kalendar, rokovnik i naočale. Nemam dioptriju, već su to naočale za rad na računalu i preporučila bih vam da si ih obavezno nabavite, ako kao i ja većinu dana radite za računalom ili dugo gledate u mobitel.Naše računalo je Lenovo ALL IN ONE, što znači da je sve u monitoru, poput iMac računala. Kupili smo ga zbog uštede prostora i velikog zaslona što nam je potrebno kod uređivanja fotografija. Također vam preporučujem da kupite bežični miš i tipkovnicu kako bi se riješili nepotrebnih kablova.Stolicu nismo kupovali novu, već smo na staru stavili nov jastučić i merino dekicu. Radi se o Thonet stolici, kupljena je možda prije nekih 15-ak godina kad se zatvarao dućan u Varaždinu. Vidjela sam da ih imaju u Ikei, ali nije baš jeftina. Ako si ju želite nabaviti, probajte po starim antikvarijatima, njuškalu i slično, pa ju obojajte, prelakirajte i dajte joj novi izgled. :)


Iza stola smo stavili policu i podnu lampu iz Emmezete. To je moj kutak za dekoraciju i biljke. Zasad imam veliku monsteru, a uskoro će im se pridružiti pilea i svekrvin jezik. Bitno je da u radnom prostoru imate biljke koje vam pročišćavaju zrak, a obavezno otvarajte i prozor, jer je kisik neophodan za bolju koncentraciju.Nadam se da vam je nešto od ovoga pomoglo i poslužilo kao inspiracija, a uskoro ću vam pokazati kako smo preuredili spavaću sobu. <3


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page