top of page
  • Writer's pictureLeda

Konzerve za začinsko bilje

Proljeće sa sobom nosi svježinu i puno inspiracije, barem meni. Već mjesecima čuvam nekoliko starih limenki i razmišljam što ću sa njima.Odluka je pala na teglice/posude za začinsko bilje. Nisam imala baš puno materijala za izradu, a s obzirom da dućani ne rade, odlučila sam se snaći s onim što sam imala.3 konzerve obojala sam bijelom bojom za metal. Sa tom bojom smo farbali radijatore i odlično mi je poslužilo za ovo. Osim te bijele boje, nisam imala niti jednu drugu, a htjela sam roze točkice.Uvijek imam rozi lak za nokte, tako da sam malu količinu izlila na metalni poklopac i sa oblikovanom okruglom spužvicom (izrezana od spužvice za pranje suđa) tapkala točkice. Nisam se trudila da budu savršene, nego pomalo rustikalne.Nakon što sam obojala konzerve, ostavila sam ih vani na suncu, sušile su se par sati. U slučaju da vi koristite sprej za farbanje, konzerve će se puno brže osušiti.Na vrh konzerve omotala sam špagu. Uvijek imam tu natur špagu u nekoliko debljina, jer koji god projekt da radim, super se uklopi.Kad su se konzerve potpuno osušile, pripremite si površinu za presađivanje biljki (po mogućnosti to radite na vrtu, balkonu). Ja sam se odlučila za feferone, bosiljak i vlasac.

Nježno ih presadite u konzerve i po potrebi dodajte još zemlje.Za svaku biljku na mali kartončić napišite njen naziv i sa drvenom kvačicom zakačite na špagu.Malo zalijte svaku biljku i vaše konzervice su gotove. :)

Kad dođe vrijeme, ja ću svoje biljkice presaditi u vrt, a u konzerve prebaciti mladice nekih novih biljaka, najvjerojatnije pilee, jer ih stalno presađujem i nikad dosta teglica.Postavite ih na neko svijetlo mjesto u kuhinji, i po potrebi zalijevajte.Uživajte u svježini koju biljke donose u vaš dom i naravno, u okusu finih začina. :)

0 comments

Recent Posts

See All

ความคิดเห็น


bottom of page