top of page
  • Writer's pictureLeda

Makeover špajze

Kao što ste mogli vidjeti na Instagramu, u zadnje vrijeme smo se bavili kompletnom renovacijom špajze. To je najmanja prostorija u kući i samim time je njezino uređenje bilo najizazovnije.



Prvo smo ju trebali kompletno renovirati, pogletati zid, staviti nove štekere, okrečiti, staviti laminat i tek tada smo krenuli sa uređenjem i dekoriranjem.




Prostorija nema prozor, već mali ozračnik tako da je cijele godine unutra friško, što je bitno kod prostora sa hranom. Metalni ozračnik smo očistili i ofarbali bijelom bojom za metal da se ljepše uklopi u prostor.



Prostorija ove špajze nalazi se ispod stepeništa tako da je jedan dio skroz niski i tu smo uklopili 3 spremnika iz Pepca za koje smo sašili platnene podstave. Imaju kotačiće pa je lako izvući cijeli spremnik van.



Glavni dio zauzimaju 4 stalaže - dvije veće i dvije manje. Metalna bijela konstrukcija, a police su od imitacije drveta. Kupljene su u Jysku.



Druga najbitnija stvar su nam staklenke za namirnice. U obzir su dolazile samo staklene posude, jednostavnog i lijepog izgleda.



Pronašli smo ih u Kiku, po stvarno povoljnim cijenama. Najmanja i srednja veličina je 15 kuna, a najveća staklenka (ova za špagete) je 25 kuna. Neke od namirnica koje imamo su orasi, lješnjaci, zobene pahuljice, cornflakes, sojine ljuspice, chia sjemenke, 3 vrste riže itd.



Naljepnice sam kupila na AliExpressu za cca 2 dolara. U paketu se dobije 48 naljepnica i bijeli marker za pisanje, odlične su i jako efektne.



Crnu šipku iz Ikee imam već u kuhinji, no savršeno se uklopila i ovdje. Na njoj imam ukrasnu biljku i čiste krpe. Ove sa slike su iz Kika, 3 komada je bilo 35,90 kn.



Ukrase i ostale detalje uglavnom sam kupovala u Tediju, no ima nešto i iz Pepca, Ikee, Offertissime.



Sve je organizirano po košarama i spremnicima, tako da nema nereda. Drveni spremnici su Tedi, a pletene košare su iz Jyska.



U spremnicima koji se nalaze na dnu držim najteže stvari - konzerve, staklenke, zalihu sokova itd. U malim košarama sam organizirala sitnije stvari. U jednoj košari imam neotvorene namirnice, u jednoj otvorene, jedna je za slatkiše, jedna za sitne začine.



Na taj način kad je sve organizirano, imat ćete bolji uvid u namirnice i znati kada se nešto treba kupiti ili nadopuniti. Staklenke nadopunjujem tek kada skroz potrošim namirnicu, da ne bi došlo do gomilanja starije namirnice na dnu i kvarenja hrane.


Nadam se da vam se sviđa uređenje, a više informacija i story video vam stavljam na Instagram. :)



0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page