top of page
  • Writer's pictureLeda

Makeover spavaće sobe

Nakon više od mjesec dana radova, napokon sa vama mogu podijeliti makeover naše spavaće sobe.
Ako ste pratili moje Instagram objave, znate da smo imali veliki projekt ugradnje krovnih prozora, zazidali smo stari prozor, ugradili klimu i dodali štukature.


Soba prije

Odabrali smo Tondach krovne prozore od Wienerbergera, a u ovom postu saznajte zbog čega bih to i vama preporučila.Ako imate sobe u potkrovlju, mislim da nema boljeg rješenja, a ovo su neke od prednosti Tondach prozora:


  • Najduže jamstvo na tržištu

  • Vrhunska toplinska izolacija

  • Reciklirani materijali

  • Optimalna ventilacija prostora

  • Ugodniji boravak u zatvorenom


Puno je jednostavnije kad se ugradnja planira kod same gradnje kuće, no mi smo dokaz da se to može napraviti jednako uspješno i naknadno.Prvo smo dobro zaštitili samu sobu te odredili pozicije prozora (finalnu poziciju diktirale su nam krovne grede). Nakon toga, izrezan je otvor u knaufu, maknuli smo izolaciju i foliju i ostale su samo letve i grede.Odabrali smo željene prozore dimenzije 66x118 cm. (slika iznad)Nakon toga su na red došli majstori koji su za jedan dan ugradili prozore i zazidali su stari prozor.

Korišten je premium opšav i set toplinske izolacije (slika ispod), a u nekoj od narednih objava ću pričati o unutarnjem sjenilu i kako zamračiti prozor.Zatim je bilo potrebno odraditi završne radove - zatvoriti unutrašnjost knaufom. Kad je taj dio odrađen, soba je počela dobivati super izgled i već sada nam se jako sviđalo, iako nas je čekalo još puno posla. :)Ovaj dio je vrlo bitan kod ugradnje - kosine moraju biti odrađene na pravilan način kako bi zrak normalno cirkulirao i ne bi dolazilo do magljenja i prevelike vlage.Kad je oblaganje knaufom bilo gotovo, Marko je pogletao i pokrečio sobu. U međuvremenu smo odlučili da ćemo dodati i štukature, zajedno smo ih postavili i naknadno okrečili.Renovacija nas je maksimalno izmorila, no mislim da se potpuno isplatilo, a vi mi svakako javite kako vam se sviđa. :)


U nastavku pogledajte neke prije/poslije fotografije napravljene iz istog ili sličnog kuta.Još čekamo da nam stignu komarnici pa ću vam taj dio također pokazati u nekoj od sljedećih objava.Pozivam vas na moj Instagram da pogledate i finalni video makeovera, a ukoliko vas zanima više informacija o Wienerbergeru i njihovoj ponudi, sve detalje možete pročitati ovdje. Također vam stavljam link gdje možete zatražiti ponudu za željenu dimenziju i vrstu prozora ili kliknite ovdje kako bi posjetili Wienerberger webshop i saznali cijene pojedinih modela.


Tipkamo se na Instagramu - jedva čekam čuti vaše dojmove! :)


0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page