top of page
  • Writer's pictureLeda

Makeover stepeništa

Vjerovali ili ne, na renovaciju stepeništa čekali smo preko godinu dana!

Taman kada smo se ponadali da će oko ožujka biti gotovo, počela je situacija sa koronom i majstor za gazišta nije mogao doći do nas u Varaždin. Svaki dan smo išli stepeništem gore do soba i gledali u taj beton - moram vam priznati da mi je od njega doslovno bilo muka.



Zato ne mogu sakriti oduševljenje što smo tu brigu riješili baš onako kako smo zamišljali.

U ovom postu ću vam staviti slike od prije i slike nakon renovacije, tako da si možete vizualizirati cijeli makeover.


Prvi dio smo odradili sami, to jest moj Marko, dok sam ja bila pomoćnik. :D

Trebalo je izgletati površine, okrečiti, reparirati drvenu gredu te prefarbati čela stepeništa.

Također, Marko je ugradio i svjetleću led traku duž cijelog stepeništa.


Prije renovacije, sa označenim mjestom za svjetleću traku
U toku renovacije, reparacija drvene grede
Finalan rezultat

Trudimo se sve što možemo napraviti sami, no za gazišta smo morali pronaći stručnjaka. Tražili smo na raznim mjestima, slali upite, no nikako nismo mogli pronaći majstora koji nam se činio ok. Ili su bili nedostupni, šlampavi, preskupi i ta potraga je najduže trajala.

Zahvaljujući Instagramu i jednoj od mojih pratiteljica koja mi je preporučila svog supruga Gorana (Bagi interijeri), našli smo ono što smo tražili.


Goran (Bagi interijeri) pri montaži

Naši zahtjevi su bili prilično jasni - želimo drvena gazišta u što svijetlijoj boji. Goran nam je pokazao neke primjere drveta i odlučili smo se za izbijeljeni hrast.


Stepenište nakon gletanja
Finalni rezultat

Drvo je trebalo izbjeljivati nekoliko puta, a majstor nam je nakon svake promjene slao fotografije i to mi je puno značilo.


U procesu izrade

Kad je došla na red montaža, sve je bilo izrađeno savršeno. Vjerujem da ste se mnogi susreli sa majstorima koji puno obećavaju, a na kraju od toga nema ništa i ne dobijete ono što ste zamislili. U ovom slučaju, mi smo dobili točno to što smo zamislili i stvarno smo presretni. Drvo se tako dobro uklopilo sa laminatom koji je na katu i u prizemlju da sve tvori kompletnu cjelinu. Predivno je obrađeno, glatko, umjerenog sjaja, iskrojeno u centimetar kako treba biti. Imam samo riječi hvale za Bagi interijere. :)


Prije renovacije
Finalan rezultat

Prije nego što je majstor postavio gazišta, mi smo čela okrečili bijelom perivom bojom sa kojom smo krečili i ciglice u kuhinji. Kada je montaža bila gotova, nije bilo puno flekica po zidu, no to što je bilo smo jednostavno prebrisali mokrom krpom, tako da je održavanje skroz jednostavno.


Na kraju, došlo je na red i dekoriranje. Stepenice imaju dva podesta, tako da sam na njih mogla staviti neke veće stvari poput košare i ljestvi sa biljkama. S obzirom da nemamo prozor na stepenicama koji nam je potreban zbog svjetlosti za biljke, tu su došle Ikeine Fejke i super mi izgledaju. :)



Lanterne sa svijećama jako volim, tako da sam jednu uklopila i ovdje. U nju sam stavila led svijeću koja mi je super, pogotovo od kad imamo Emily koja voli sve istražiti i prevrnuti - ovako nema straha od požara. :D



Osim tih malih detalja, na zid smo stavili ogledalo koje izgleda kao prozori koje i imamo na kući i naravno - okviri sa slikama, bez toga ništa.



Kao što sam napisala, na stepeništu nema prirodnog svjetla, pa sam se i kod slika vodila time da budu što svjetlije i da ne zatvore prostor.



Nadam se da vam se sviđa kako smo renovirali naše stepenište. Mi smo jako zadovoljni, pogotovo sa izvedbom majstora kojeg vam preporučujem od srca (sve kontakte vam ostavljam pri dnu posta). Kod njega možete napraviti doslovno sav namještaj po mjeri - od vrata, walk in ormara, kuhinja, ugradbenih elemenata, drvenih masivnih gazišta, a cijene su sasvim korektne. Mi ćemo ga sljedeći put unajmiti kod izrade elementa za perilicu, sušilicu i umivaonik kod renovacije kupaonice, no o tome nadam se, sljedeće godine. :)



Sljedeća renovacija koja nas čeka je gornji hodnik na koji se dolazi ovim stepenicama, skoro smo pri kraju, no ostali su nam još neki detalji za završni izgled. :)


BAGI INTERIJERI:

Facebook: Bagi Interijeri

Instagram: @bagi_interijeri

Mobitel: 098 924 6576


Adresa: Ulica Matije Gupca 39

10380 Sveti Ivan Zelina


(koliko znam, majstor radi po cijeloj Hrvatskoj, tako da ako trebate bilo kakav namještaj, svakako pošaljite upit)

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page