top of page
  • Writer's pictureLeda

Moja vrtna oaza

Topliji dani (po mogućnosti bez kiše :)) mnoge su potaknuli na provođenje večeri vani na terasi vrtu ili balkonu, uz društvo i neku finu hranu. Za vrijeme karantene, na Instagramu ste mogli vidjeti kako smo se odlučili na izradu vrta u zadnjem dijelu našeg dvorišta. Sad je došla na red i mala vrtna oaza gdje ćemo moći uživati u nadolazećim ljetnim danima.



Za dvorište u budućnosti imamo velike planove u vidu makeovera - stavljat ćemo drvenu ogradu oko cijele parcele, izravnati površinu, saditi puno biljaka, staviti neke drvene podloge, no to nam je još daleko, pa sam odlučila napraviti malu oazu već sada, bez puno muke.



Oazu sam smjestila uz zadnji zid kuće, a za topliji dojam, kupila sam nekoliko drvenih ograda i sa njima prekrila fasadu.



Ogradice su mi odlične i iz razloga jer na njih mogu vješati i naslanjati razne dekoracije, poput meni omiljenih lampica koje pravu draž dobiju tek kad padne mrak.



Ovaj naš mali kutak se sastoji od dva dijela - jedan sa stolom i stolicama za jelo, a drugi sa dvije udobne vrtne foteljice, za odmaranje, čitanje i slično.



Moj prijedlog kod uređenja vrtnog ili balkonskog kutka je da se igrate teksturama i materijalima.



Nemojte se ustručavati na travu staviti tepihe - dobit ćete puno ugodnije i toplije ozračje.



Dekice, jastuci, pletene košare, sa time nikad ne možete pogriješiti. Ja uvijek imam osjećaj da ću pretrpati sa time, ali ispadne super. :)



Također, ako nemate puno prirodnog bilja ili nemate sreće sa uzgajanjem (znam da vas ima :D ), postoji predivan izbor umjetnog cvijeća poput trava, bambusa i biljaka u malim teglicama.



Slobodno kombinirajte i dekoraciju iz kuće koja možda i nije isključivo za vrt jer, zašto ne? Ovaj tabure je inače za unutra, no meni je tako lijepo sjeo ovdje. Ni Emily se ne buni. :D



Sa svijećama nikad ne možete pretjerati, pogotovo kad se radi o vanjskom prostoru. Doslovno u svakom ćošku može biti jedna lučica, svijećnjak, fenjer. Volim ih i kroz dan, ali magija počinje kad padne mrak, nema mi ljepšeg. :)



Kad smo sve posložili, malo smo se zasladili sa domaćim višnjama iz dvorišta, Bounty tortom, breskvicama i zdravim sokovima. :)



Ne znam da li ste primijetili, ali već su počeli komarci, pa smo nabavili štapiće koji se zapale i stave u vrt tako da kad ćemo sljedeći put uživati ovdje, neće nas moći gristi. :D



Ako vani imate plastični namještaj, on je po tom pitanju praktičniji, no ja jako volim prirodno drvo. Da bi dulje trajalo, jednostavno ga ne želim ostavljati vani. Kad smo gotovi sa odmaranjem ovdje, kroz 15 minuta se sve sklopi i stavi u spremište, pa tamo čeka sljedeće večernje druženje. :)



Javite mi, kako vam se sviđa moja vrtna oaza? Da li vi imate u planu urediti svoj balkon ili vrt? <3


*većinu namještaja i dekoracija iz ovog posta možete pronaći u Jysku. Najjednostavnije je napraviti Click&Collect narudžbu tako da putem interneta odaberete sve što želite, a u trgovini samo platite i preuzmete. :)

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page