top of page
  • Writer's pictureLeda

Pastel strawberries

U ovom postu ćete pronaći recept za jagode u pastelnoj (bijeloj) čokoladi. Savršene su kao slastica za neki događaj, Valentinovo ili ako samo želite nekoga razveseliti unikatnim poklonom.Ja sam ideju vidjela na Instagramu i nisam imala nikakav recept osim vizije kako bi otprilike trebalo izgledati, pa ću vam napisati na koji način sam ih radila. :)


Torba: Cocopat Esma

Sastojci koji su vam potrebni:


  • 200 - 300 grama čokolade (klasična ili bijela, ja sam koristila bijelu)

  • prehrambene boje

  • jagode

  • ukrasne mrvice za posipanje

  • plastična vrećica sa odrezanim vrhom


Postupak izrade:


Jagode operite i dobro ih osušite. Nemojte im trgati lišće jer će vam trebati u izradi.


Stavite posudu na štednjak i ubacite čokoladu koju ste prethodno natrgali na kockice. Kad se čokolada kuha, ovisno o tome koliko želite boja, pripremite toliko dubokih čaša. Dobro promiješajte čokoladu i ravnomjerno ulijte u čaše. U svaku čašu kapnite željene prehrambene boje i dobro promiješajte. Dio čokolade u željenoj boji ulijte u plastičnu vrećicu i odrežite joj jako mali vrh.


Pripremite masni papir i uzimajte jednu po jednu jagodu, umočite u čokoladu, višak ostružite o čašu i položite ju na papir. Tako radite dok ne potrošite sve jagode. Kada ste gotovi sa time, željene jagode pospite ukrasnim mrvicama i uzmite vrećicu sa odrezanim vrhom i precizno "šarajte" čokoladom po jagodama. Gotove jagode stavite u hladnjak i sljedeći dan ih izvadite. Višak čokolade po rubovima samo skinite prstima, lako se skida jer se čokolada stisne.Meni je muž napravio kutijicu od kartona po mjeri, a to lako možete napraviti i vi (pogledajte tutoriale na YouTube-u.) Ako ćete raditi kutijicu, kad je gotova, u nju prvo ubacite papir i zatim ređajte jagode.To je to! Nadam se da vam se ova ideja dopala i ako ćete ju isprobati i vi, označite me na vašim slikama sa @ledaboss da vidim kako vam je ispalo. ♥0 comments

Recent Posts

See All

留言


bottom of page