top of page
  • Writer's pictureLeda

Rotirajuća četka za kosu - recenzija

Updated: Apr 27, 2022

Jeste li se ikada susreli sa četkom koja ujedno suši i uvija kosu?


Već duže vrijeme sam ih gledala na webu i proučavala karakteristike i nedavno sam napokon naručila onu za koju sam pročitala najviše pozitivih recenzija - Beauty Brush Activ Premium Care CF9540F0.


rowenta notino

Prije nego što krenem na recenziju, napisat ću vam moju rutinu kod pranja. Kosu šamponiram dva puta, samo tjeme. Za njegu (prvenstveno vrhova) koristim hair food masku koju ostavim da kratko odstoji i isperem.


Na internetu sam vidjela puno recenzija za Olaplex pa sam odlučila malo proguglati što je to. S obzirom na to da se zadnjih godinu dana farbam, privukao me Olaplex N°3 Hair Perfector - to je tretmanska njega za produljenje trajanja boje. Koristi se tako da se na ručnikom prosušenu kosu nanese dovoljna količina za tretiranje vrhova i tjemena, raščešlja se kosa i ostavi da stoji cca 10 minuta, a može i do 90 minuta za bolje rezultate.


Kasnije operite kosu i stavite regenerator. Negdje sam pročitala da bolje djeluje kad se stavlja na čistu kosu, tako da ću ja svakako uvijek prvo oprati kosu pa krenuti sa tretmanom.



olaplex n3 notino

No, da nastavim iskustvo korištenja četke. Nakon što sam oprala kosu, blago sam ju prosušila fenom da mi nije potpuno mokra za stiliziranje i dobro sam ju počešljala.




Pažljivo sam krenula sa uvijanjem šiški. Još nisu dovoljno duge pa mi ih je teže stilizirati, no uspjela sam pronaći način da bude ok. Uvijala sam ih četkom sa opcijom rotacije i kasnije napravila razdjeljak na sredini tako da su se pramenovi lagano uvili prema van.



rowenta notino cetka

Na kraju sam cijelu kosu doslovno počešljala četkom bez opcije rotiranja tako da sam ju skroz osušila i zagladila.


Beauty Brush Activ Premium Care CF9540F0

Četka ima dva nastavka - za šire i uže valove. Svaki od nastavaka ima zaštitni poklopac što je super kod npr. putovanja ili pohrane u policu. Imate nekoliko načina rada - jače grijanje, slabije i hladni zrak. Kad podesite temperaturu, četka samo grije, a za rotiranje imate dvije tipke - jedna je za uvijanje prema van, a druga za uvijanje prema unutra. Kad želite koristiti opciju uvijanja, samo držite željenu tipku.



Za sušenje i oblikovanje se prvo koristi veći nastavak gdje obrađujete pramen po pramen, od korijena do vrhova. Kad ste gotovi sa sušenjem, uzmite uži nastavak i lagano uvijte vrhove kose u željenom smjeru.


notino ledaboss

Kod mog sljedećeg korištenja ću ju isprobati na skroz mokroj kosi koju sam prosušila ručnikom bez dodatnog sušenja običnim fenom jer mislim da ću dobiti bolje rezultate kod uvijanja nego što je to bilo sada na već prosušenoj kosi.


Na kraju, svakako vam preporučujem ovu četku, pogotovo ako imate dužu kosu jer će vam smanjiti vrijeme sušenja, lijepo će zagladiti kosu, povećati joj volumen, a rezultat je meka i sjajna kosa. U početku će vam ovo sušenje biti malo frustrirajuće jer vam vjerojatno neće odmah uspjeti, no to je normalno, treba malo vremena da shvatite kako četka funkcionira i bit će super. 10/10 :)


ledaboss notino

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page