top of page
  • Writer's pictureLeda

Uskršnji piknik


Ja sam jedva dočekala proljeće, a vi? :)

Kad vidim prve zrake sunca, automatski dobijem želju zbrisati u prirodu, pa makar to bilo samo provoditi večeri u vrtu.


Bliži se Uskrs, a u ovom postu ću vas potaknuti da ovogodišnji uskršnji doručak ili ručak postavite u prirodi. Ako nemate vlastiti vrt, uredite balkon u zgradi ili otiđite na piknik.



Ne morate se puno truditi oko dekoracija jer je proljeće samo po sebi bogato bojama.


Svježe rotkvice, mladi luk, šareno cvijeće - iskoristite ono što je sezonsko i uklopite sa tradicijom. Jaja dekorirajte po želji - ja sam jednostavno uzela marker i malo se poigrala pa nacrtala oči, točkice, srca i slično. Možete i napisati inspirativne poruke - što god vam padne na pamet.







U Bauweltu sam našla divnu košaru za piknik sa pripadajućim tanjurima, čašama i priborom za jelo - kao stvoreno za tople dane i boravak u prirodi.



Ako nemate ovako nešto, uzmite korpu, ceker, bilo što slično (izbjegavajte plastične vreće - osim što zagađuju, nije ih lijepo za vidjeti, pogotovo ne u parku ili šumi) i natrpajte finu domaću hranu i piće. Naravno, ne zaboravite dekicu ili prostirku.



Tradicionalno - šunka, jaja i mladi luk. Jel postoji netko tko ovo ne voli? :)



Što se tiče deserta, napravite kolač koji će vam biti jednostavno za ponijeti - bez puno krema, šlaga i slično - kako vam se nebi istopilo ili uprljalo na putu. Ja sam odlučila ponijeti jednostavan carrot cake i napravila sam na vrhu malu uskršnju dekoraciju. Ponudu dekoracija pogledajte u Offertissimi, Pepcu, Kiku, Tediju i sličnim trgovinama, stvarno ćete naći svašta.





Ovakvo druženje u prirodi će se posebno dopasti vašim mališanima - a možete im napraviti i malu zabavu - u travu im sakrijte neku uskršnji slatkiš i potaknite ih da ga kroz igru pronađu. To je meni mama radila i sjećam se da mi je bilo jako zabavno! :)



Najbitnije je da se dobro zabavite i odmorite u društvu vaših najmilijih. Uživajte! :)


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page