top of page
  • Writer's pictureLeda

Veliki makeover dnevnog boravka

Paralelno sa uređenjem kuhinje koje ste mogli vidjeti u prethodnom postu uređivali smo i dnevni boravak. Između ta dva prostora nema pregradnog zida, već je sve jedna velika prostorija, iz dnevnog boravka se gleda na kuhinju.



Kao i do sada, slike prijašnjeg stanja možete vidjeti na Instagramu. Napravljena je kompletna renovacija, gletanje, brušenje, krečenje zidova, ukrasne cigle koje su u kuhinji, nalaze se i na jednom zidu u dnevnom. Spustili smo plafon knaufom i na neke dijelove ubacili led rasvjetu.



Na podu su se nalazile keramičke pločice, a zbog toga što nam je dio gdje je dnevni boravak bio malo niži od kuhinje, laminat smo samo stavili preko pločica. Tako smo izbjegli razbijanje pločica, dobili smo sve u jednom nivou, a definitivno će biti i bolja izolacija.


Vodili smo se sivo-bijelo-rozim koloritom sa dodacima pruća, prirodnog drveta i zlatnih detalja.



Biljke su bitan dio u svakom interijeru, osim što su dobre za zrak, prostor sa njima izgleda ljepše - zelena dodaje neku svježinu.



Na slici ispod možete vidjeti mladicu avokada koju je uzgojio moj Marko - relativno je jednostavno uzgojiti ga no dosta dugo traje. Koštica se drži na vodi, probušena čačkalicama i čeka se da pusti korijen. Tek kad dobije prve listiće prebacuje se u zemlju, a do samog ploda može proći čak 10 godina!



Televizor smo oduvijek htjeli imati na zidu - kupili smo nosač koji omogućava izvlačenje i rotiranje televizora na stranu koja vam odgovara, tako da ga možete gledati sa kauča, iz kuhinje ili iz fotelje na drugom dijelu prostorije.



Sa električarem smo pomaknuli utičnicu tako da se niti jedan kabel ne vidi i ne visi.



Najdraži dio mi je definitivno ova sofa koju smo u zadnji čas ulovili i naravno, gallery wall koji upotpunjuje cijeli prostor.



Jako volim kombinaciju ilustracija, motivacijskih poruka, tekstova i apstraktnih oblika, tako da je i gallery wall ispao takav. :) Okviri su iz Jyska, a sve ilustracije možete pronaći na Desenio stranici.




Nadam se da vam se dopala naša renovacija i da ćete neke ideje iskoristiti za sebe. :)



0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page