top of page
  • Writer's pictureLeda

Veliki makeover kuhinje

Napokon sa vama mogu podijeliti nešto na čemu smo radili proteklih 5 mjeseci - NOVU KUHINJU! :) Svi koji me pratite na Instagramu, mogli ste na storijima vidjeti proces radova. Također, stavila sam vam uz objavu i stanje kakvo je prije bilo u ovoj prostoriji i stvarno je teško za povjerovati da je to ista kuća!Pa, odakle da krenem? Prije 5 mjeseci nismo niti sanjali koliko će biti posla i muke oko ovoga i nismo imali jasnu viziju što nas čeka. Ono što smo znali je da nećemo moći kupiti gotovu kuhinju, jer je kuća, kao i mnoge u Varaždinu, neravna. Nemamo niti jedan pravi kut, pa smo zato morali pronaći nekoga tko radi po mjeri.Slučajno sam našla Lab1 d.o.o. iz Varaždina i odmah smo kliknuli - znala sam da će oni raditi našu kuhinju. Pokazala sam im primjere i danas kad je sve gotovo, ispalo je točno onako kako je bilo zamišljeno, a izvedba je izuzetno kvalitetna. Možda vam to zvuči obično i normalno, ali kad promijenite nekolicinu majstora, cijenite kad vam netko napravi sve kvalitetno i po dogovoru, jer nažalost većina ne radi kako treba. Imali smo neugodnu situaciju sa majstorima koji su postavljali epoxy na pod, nije napravljen po najboljim standardima i ima nesavršenosti, tako da ako se ikad odlučite na taj materijal, koji je inače prekrasan i vrlo jednostavno ga je održavati, od majstora tražite primjere prethodnih radova i nikako ne plaćajte unaprijed, barem ne potpun iznos.


Dio u kuhinji koji nam je sada najdraži - sakrili smo bojler.

Što se tiče estetike, htjeli smo da sve bude bijelo, uz crne detalje i kombinaciju drveta.Kuhinjske uređaje smo kupovali od različitih brendova, na dobrim sniženjima, a osim estetskog izgleda, najbitniji nam je bio energetski razred. Napa i indukcijska ploča su Ikea, pećnica je Whirpool, a hladnjak smo oduvijek htjeli Side by Side - pola je hladnjak i pola zamrzivač, svaka vrata posebno. Brend je Hisense i cjenovno je puno prihvatljiviji od većine sličnih na tržištu.Kuhalo i kuhinjski robot su iz Lidla - iskreno, imala sam sumnje u njihove uređaje, no odlučila sam im dati šansu i nisam požalila, stvarno rade dobar posao, a također imate dobru garanciju, pa ako bilo što i nije ok, lako vratite i vrate vam novac ili daju novi uređaj.
Od ostalih dodataka, sudoper i slavina su Ikea, isto kao i blagovaonski stol, visilice, cjedilo. Nismo htjeli imati zidne kuhinjske elemente, pa smo u Jysku kupili lijepu policu koja nam se uklopila u interijer.Posudice za začine smo kupili u Offertissimi, imali su točno onakve kakve smo zamislili, za stvarno povoljnu cijenu. Naljepnice sa imenom začina smo napravili sami i zalijepili. Fali mi još barem 5 posudica, no u Varaždinu ih više nemaju, pa ako ih vidite negdje kod vas, javljajte! :)Ova kuhinja je postala omiljeno mjesto za obiteljska okupljanja i pravi je primjer da se od nečega što izgleda beznadežno, uz puno strpljenja i truda može dobiti pravi šećer. Da li vam se sviđa? Pišite mi u komentare. <3


5 comments

Recent Posts

See All

5 Comments


m.malogorski
Feb 17, 2020

Pozdrav Leda, sve je apsolutno prekrasno i puno svjetla. Ovaj zid je nevjerojatan, svaka cast na tome sto se ga sami radili. Imam pitanje vezano za ove prozirne naljepnice da natpisima na hrvatskom, ako ih jos uvijek imas, mozes li mozda podijeliti pripremu za print? Bila bih ti jako zahvalna, font mi je savrsen. Hvala puno!


Like

Leda
Leda
Jan 02, 2020

Draga Ana Marija, hvala puno ❤

Like

ana-marija.baric1
Jan 02, 2020

Pozdrav, Leda! Danas sam te našla na IG i oduševila se tvojom kuhinjom, sviđa mi se svaki detalj, od izbora boja i detalja, pa do fronta.

Lp

Ana

Like

Leda
Leda
Oct 18, 2019

Draga Štefica, hvala 😊 S obzirom na to da su u prostoriji 3 prozora, odlučili smo da nam je dovoljno da se taj može otvoriti na kip, ne skroz. I sasvim je ok 😊

Like

Štefica Jaredić
Štefica Jaredić
Oct 18, 2019

Krasan Vam je rezultat makeovera kuhinje! S obzirom da smo u sličnom postupku uskoro, a imamo otprilike iste ideje, jedno pitanje - slavina na sudoperu ne smeta pri otvaranju prozora?

Lp, Štefica

Like
bottom of page