top of page
  • Writer's pictureLeda

Veliki makeover kuhinje

Napokon sa vama mogu podijeliti nešto na čemu smo radili proteklih 5 mjeseci - NOVU KUHINJU! :) Svi koji me pratite na Instagramu, mogli ste na storijima vidjeti proces radova. Također, stavila sam vam uz objavu i stanje kakvo je prije bilo u ovoj prostoriji i stvarno je teško za povjerovati da je to ista kuća!



Pa, odakle da krenem? Prije 5 mjeseci nismo niti sanjali koliko će biti posla i muke oko ovoga i nismo imali jasnu viziju što nas čeka. Ono što smo znali je da nećemo moći kupiti gotovu kuhinju, jer je kuća, kao i mnoge u Varaždinu, neravna. Nemamo niti jedan pravi kut, pa smo zato morali pronaći nekoga tko radi po mjeri.



Slučajno sam našla Lab1 d.o.o. iz Varaždina i odmah smo kliknuli - znala sam da će oni raditi našu kuhinju. Pokazala sam im primjere i danas kad je sve gotovo, ispalo je točno onako kako je bilo zamišljeno, a izvedba je izuzetno kvalitetna. Možda vam to zvuči obično i normalno, ali kad promijenite nekolicinu majstora, cijenite kad vam netko napravi sve kvalitetno i po dogovoru, jer nažalost većina ne radi kako treba. Imali smo neugodnu situaciju sa majstorima koji su postavljali epoxy na pod, nije napravljen po najboljim standardima i ima nesavršenosti, tako da ako se ikad odlučite na taj materijal, koji je inače prekrasan i vrlo jednostavno ga je održavati, od majstora tražite primjere prethodnih radova i nikako ne plaćajte unaprijed, barem ne potpun iznos.


Dio u kuhinji koji nam je sada najdraži - sakrili smo bojler.

Što se tiče estetike, htjeli smo da sve bude bijelo, uz crne detalje i kombinaciju drveta.



Kuhinjske uređaje smo kupovali od različitih brendova, na dobrim sniženjima, a osim estetskog izgleda, najbitniji nam je bio energetski razred. Napa i indukcijska ploča su Ikea, pećnica je Whirpool, a hladnjak smo oduvijek htjeli Side by Side - pola je hladnjak i pola zamrzivač, svaka vrata posebno. Brend je Hisense i cjenovno je puno prihvatljiviji od većine sličnih na tržištu.



Kuhalo i kuhinjski robot su iz Lidla - iskreno, imala sam sumnje u njihove uređaje, no odlučila sam im dati šansu i nisam požalila, stvarno rade dobar posao, a također imate dobru garanciju, pa ako bilo što i nije ok, lako vratite i vrate vam novac ili daju novi uređaj.




Od ostalih dodataka, sudoper i slavina su Ikea, isto kao i blagovaonski stol, visilice, cjedilo. Nismo htjeli imati zidne kuhinjske elemente, pa smo u Jysku kupili lijepu policu koja nam se uklopila u interijer.



Posudice za začine smo kupili u Offertissimi, imali su točno onakve kakve smo zamislili, za stvarno povoljnu cijenu. Naljepnice sa imenom začina smo napravili sami i zalijepili. Fali mi još barem 5 posudica, no u Varaždinu ih više nemaju, pa ako ih vidite negdje kod vas, javljajte! :)



Ova kuhinja je postala omiljeno mjesto za obiteljska okupljanja i pravi je primjer da se od nečega što izgleda beznadežno, uz puno strpljenja i truda može dobiti pravi šećer. Da li vam se sviđa? Pišite mi u komentare. <3


5 comments

Recent Posts

See All
bottom of page