top of page
  • Writer's pictureLeda

Španciranje


U mom gradu Varaždinu se od 17.08. pa u narednih 10 dana održava jubilarni 20. Špancirfest!



Moja draga prijateljica Ines, koju svi znate pod imenom @morelessines, odlučila je doći sa svojom obitelji, a Marko i ja smo im bili domaćini i vodiči kroz grad. :)



U ovom postu ću vam pokazati mjesta koja smo mi obišli i svakako vam preporučujem da ako ste u prilici - dođete u Varaždin. :)



Park Kreative je mjesto posvećeno djeci. U sklopu je igrališta i pruža raznu zabavu za vaše mališane - radionice crtanja, izrada figurica od gline, hodanje po užetu, igranje u slami i slično. Pored je kafić pa možete sjediti dok se vaša djeca igraju. :) Osim parka Kreative, za djecu je dostupan Vindiland i luna park koji se nalaze kod Starog Grada.



Mjesto na kojem smo se Ines i ja najdulje zadržale je Kreativnica. Nalazi se u poznatoj varaždinskoj Uskoj ulici i okuplja produkt dizajnere (modni, grafički, dizajn nakita, itd.)



Ove godine, po prvi puta svoje radove izlaže @dilemmaposters. Za njih ste sigurno čuli na Instagramu, a za ovaj Špancirfest cure su pripremile prekrasnu razglednicu sa motivom Varaždina koja je oduševila baš sve!



Amelie i Zara nisu se mogle odvojiti od njihove foteljice po kojoj se može bojati, a kasnije se navlaka opere u mašini. :)



Zara i ja smo si posudile dva psića jer su nam baš nedostajali na našoj zajedničkoj fotkici u @dilemmaposters kutku, zar ne? :)



Varaždinski brend na koji sam izuzetno ponosna, a također izlaže u Kreativnici je @caspar.design - tvrtka koja se bavi digitalnim printanjem na bilo koju vrstu tekstila! Moje prijateljice grafičke dizajnerice ovdje crtaju svaki detalj koji se printa i također nude mogućnost personalizacije. Neke njihove stvarčice sam nabavila i uskoro ću vam pokazati nešto više na mom Instagramu. :)





U podnožju Starog Grada nalazi se Izložba malih životinja koja bi mogla interesirati djecu (Amelie i Zara su bile oduševljene), a i odrasle - moj Marko je definitivno uživao! :) Ovdje možete vidjeti nekoliko vrsta zečeva, golubova, kokošaka, purana, zamoraca, papagaja, a kao što vidite po fotografiji, i zmija. Na slici se nalazi piton, a također možete vidjeti i udava. Cijena ulaznice za obitelj sa dvoje djece je 20 kuna.



Pred kraj našeg druženja posjetili smo još nekoliko štandova u Kranjčevićevoj ulici na kojima možete kupiti korisne i lijepe sitnice, kozmetiku ili detalje za dom.



San prirodna kozmetika već godinama svoje proizvode izlaže na Španciru, a između ostalog, kod njih možete kupiti preparate za bebe, kremice za njegu lica, piling ili losion za tijelo, balzam za usne i slično. Ja sam odabrala losion za tijelo sa mirisom manga i kokosa, i toliko fino miriši da ako ga nabavite, poželjet ćete ga pojesti. :)



Pero sredstva za čišćenje također su vrlo dobra investicija jer se radi o proizvodima koji ne sadrže otrovne kemikalije i 100% su sigurni za vaše kućanstvo.

Koriste sastojke na bazi bilja i prirodnih minerala, a najmanje 85% sastojaka u proizvodima hrvatske je proizvodnje. Proizvodi ne sadrže umjetne konzervanse, SLS alergen (Sodium Lauryl Sulfate), fosfate, umjetne mirise i boje.


Nude nekoliko proizvoda - deterdžent za pranje suđa, rublja, sredstva

za čišćenje podova itd.





Svake godine grupa umjetnika iz Mađarske izlaže svoje divne proizvode od keramike - cvjetiće, gljive, zvončiće i slično. Svaki komadić se izrađuje posebno i ručno se oslikava. Definitivno je posebna uspomena sa ovog festivala. :)


Ovaj jubilarni Špancirfest traje sve do nedjelje 26.08. pa ako ste u blizini, svakako vam preporučujem da ga posjetite. :)


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page