top of page
  • Writer's pictureLeda

Makeover mini kupaone

Točno godinu dana nakon renovacije prve kupaone u našoj kući, napokon je na red došla renovacija i mini kupaone u prizemlju. Kad kažem mini, to je doslovno jer kupaonica ima svega 2,80 kvadrata i stvarno je bio izazov uklopiti sve potrebne elemente.



Kupaonica prije

Kad smo odlučili u kojem smjeru ćemo ići, bilo je potrebno skinuti sve stare pločice, kadu, radijator, stari prozor itd. Marko je poskidao pločice i sve stare elemente iz prostorije, a nakon toga nam je majstor spustio plafon za par centimetara. Stavljena je hidroizolacijska ploča i pripremljen je otvor za LED panel.



Nakon skidanja pločica, majstor za struju je složio pozicije za utičnicu i prekidače.



U ovoj fazi je postalo ozbiljno. :D Ako ste pratili posljednju renovaciju, onda vam je poznat Nino i KZN projekt,sa čijim smo radom vrlo zadovoljni tako da je bilo logično da će raditi i ovu kupaonu. :) Ovog puta je prije postavljanje keramike odradio i sve vodoinstalaterske radove. Postavljen je ugradbeni vodokotlić, sve stare cijevi su zamijenjene novima, tuš kanalica je postavljena u nivou sa podom (bez podizanja kao na prethodnoj) i ovaj posao je bio vrlo zahtjevan.



Sami radovi su trajali 2 tjedna, a kao što vidite, pločice su postavljene savršeno. Majstoru je bilo iznimno zahtjevno jer su vrlo male dimenzije i ako želite da budu postavljene kako treba, to zahtijeva dodatan trud.




Ono što mi je bilo bitno i za što nisam niti bila sigurna da li ćemo moći izvesti su ove niše u zidu. Presretna sam jer smo uspjeli dobiti čak dvije i napokon šamponi više neće biti svugdje po podu. :D



Što se tiče samih elemenata u kupaoni - staklene stijene su iz Bauhausa, tuš, zidne pločice i wc Fero Term. Podne pločice smo naručili iz Srbije jer im je cijena bila odlična u odnosu na naše dućane. Police su Emmezeta, a element za umivaonik nam se radi po mjeri, tako da će priča o njemu ići u drugom postu.



Također je stavljen i novi radijator koji je manji nego prošli, no po meni puno ljepši. :)



Držač wc papira, kukice za ručnike i još neki crni detalji koje ćete vidjeti u sljedećoj objavi su Aliexpress.



Kanta za smeće kao i četka za wc su iz Sinsaya.



Na kraju, pozivam vas da stisnete subscribe na Ninov YouTube jer za vas ima mnogo savjeta vezanih uz postavljanje keramike, a svaki projekt koji radi snima, pa je tako snimio i cijelu izradu naše kupaonice i to možete pogledati ovdje - PART 1 i ovdje PART 2


2 comments

Recent Posts

See All
bottom of page