top of page
  • Writer's pictureLeda

Njega kose pod suncem

Ljetne vrućine su u punom jeku, većina vas je vjerojatno na moru i uživate u svim čarima sunca, pa bi vam ovaj post mogao biti koristan. :)


zastita-kose-od-sunca-notino

Puno se priča o zaštiti od sunčevih zraka i svi znamo da moramo čuvati kožu, no ovaj put vam želim skrenuti pažnju i na zaštitu kose. Iskreno, ni sama nisam razmišljala o tome - sve do nedavno. Od kad kosu farbam u plavo, moja njega kose se promijenila - definitivno ju više pazim.


notino-Soleil-Bain-Après-Soleil

Kérastase Soleil Bain Après-Soleil je hidratantni šampon za kosu iscrpljenu klorom, suncem i slanom vodom. Sadrži vitamin E i ono najbitnije - UV filter koji sprječava oštećenje kose uzrokovano UV zračenjem. Ako se često kupate u moru ili bazenu, ovaj šampon je must - have!



Nakon pranja kose, njegu nastavljam sa Klorane Monoï & Tamanu zaštitnim uljem za kosu iscrpljenu od sunca. Također štiti od UV zračenja, a može se koristiti i na suhoj i na mokroj kosi. (meni je uvijek draže na mokroj kosi, odmah nakon pranja i prije feniranja)



(ovdje možete vidjeti još proizvoda koji štite kosu od topline.)



Kao što sam već spomenula - osim kose, zaštita kože je vrlo važna tijekom cijele godine, no pogotovo u ljetnim danima, a ako ste stalno na suncu i moru (ili istražujete polja suncokreta poput mene :D), opremite se sa dobrom kremom za lice. Ne znam koliko sam već puta hvalila i preporučivala Anthelios UVMUNE 400, ali to je uvjerljivo najbolja krema za lice koju sam ikada probala. Lagani fluid koji ne ostavlja tragove niti težak osjećaj na licu, pogodan je ako imate osjetljivu kožu, ne nadražuje oči, otporan je na vodu i najbitnije - vrlo je visoke zaštite (SPF 50+). Ja ga koristim i zimi i ljeti, a u njegovu kvalitetu se definitivno morate sami uvjeriti.



Želim vam da uživate u preostalim danima ljeta i nadam se da će vam neki od ovih savjeta i preporuka koristiti. :)


notino-essie-lak-za-nokte

(ljetni lak za nokte koji imam na fotografijama je nijansa 776 Tangerine Tease.)

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page