top of page
  • Writer's pictureLeda

DIY - jednostavna manikura

Updated: Jun 6, 2019

Da li odlazite na manikuru u salon ili ju radite kod kuće? Ja sam još od moje pete godine (doslovno) počela eksperimentirati sa lakovima za nokte i uvijek bi imala barem 10 različitih boja u kolekciji.


U ovom postu ću vam pokazati kako kod kuće napraviti jednostavnu manikuru za baš svaku priliku - vjenčanje, pričest, maturalnu večer ili običan odlazak u grad.



Krećemo od samog početka - sredstvom uklonite sve tragove postojećeg laka (ako ga imate), skratite nokte i oblikujte ih rašpicom. Ako je moguće, pronađite metalnu jer će vam duže trajati i bolje ćete moći srediti nokte.


Sally Hansen ulje za njegu noktiju - Notino i ledaboss

Prije samog lakiranja, vrlo je bitna njega noktiju i kožice oko nokta tako da je poželjno koristiti Sally Hansen ulje za njegu noktiju. Osim što će nokti izgledati ljepše, bit će zdravi i brže će rasti.


OPI Grease lak za nokte - ledaboss i Notino

Za ovu jednostavnu manikuru, bit će nam dovoljna samo dva OPI laka za nokte - ovaj put sam se osim ružičastog, odlučila i za bijeli lak sa leather efektom.


OPI grease lak za nokte - Notino i ledaboss

Nalakirajte sve nokte bijelim lakom (ili bojom koju imate). Ostavite da se osuši, pa po potrebi nalakirajte još jedan sloj. Kada ste to napravili, ostavite sušiti lak 20-30 minuta. Nakon toga, uzmite naljepnice koje se koriste za francusku manikuru i zalijepite ih pri vrhu nokta - vidi sliku dolje.


OPI lak za nokte - Notino i ledaboss

Zatim uzmite lak u drugoj boji - u mom slučaju ružičasti, i premažite nokte ispod linije.


OPI pink lak za nokte - Notino i ledaboss

Ostavite da se suši barem 10 minuta i skinite trakice. Ako ne pronađete trakice u trgovini, za malo drugačiji oblik se možete poslužiti i selotejpom.


Sally Hansen complete care lak za nokte - Notino i ledaboss

Na kraju, sve premažite završnim lakom za njegu i sjaj i ostavite da se dobro posuši minimalno pola sata, prije nego što nastavite sa aktivnostima.


OPI lak, Notino i ledaboss

Savjet više: ako želite upotpuniti manikuru, sa štapićem za uši vrlo jednostavno možete napraviti točkice.



Malo laka sa kojim želite napraviti točice nakapajte na komadić plastike ili plastificiranog papira (nemojte običan papir da lak ne probije) i sa njega uzimajte lak te jednostavno radite točkice. Na kraju sve prijeđite završnim prozirnim lakom.


OPI lak, Notino i ledaboss

A u kojim bojama bi vi napravili ovakvu manikuru? Pišite mi dojmove. <3


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page